Plastic Bong

Het kopen van een plastic bong is een goede keuze wanneer je een waterpijp zoekt die goedkoop maar toch duurzaam is. Bovendien zijn ze licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot glazen bongs kunnen ze wel tegen een stootje. Ben je een onhandig type? Dan is een plastic waterpijp of een bong van siliconen de beste keuze.

Voordelen van plastic bongs:

  • Ze zijn relatief goedkoop.
  • Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen  en kleuren.
  • Ze kunnen tegen een stootje en breken minder snel dan glas.
  • Acryl is bijna altijd doorzichtig, je kan de rook door de bong heen zien gaan.

Gekleurde Plastic Bongs

Accessoires voor bongs van acryl.

De meeste bongs die gemaakt zijn van kunststof (acryl / plastic) hebben een metalen downpipe en bowl. De downpipe (ook wel downstem genoemd), is het gedeelte wat in de bong gaat en onder water staat. Aan de buitenkant zit de bowl bevestigd. De meeste acryl bongs hebben een afneembare bowl. Dit is handig wanneer je de bong gaat schoonmaken of wilt vervangen door een grotere of betere bowl. In de bowl wordt de cannabis aangestoken en verbrand, daarom is het wel handig dat dit gedeelte van de bong van een brandbestendig materiaal is gemaakt.

Gebruik pijpgaasjes en screens voor betere bong hits!

Sommige waterpijpen worden geleverd met bijpassende screens. Deze gaasjes worden in de bowl geplaatst zodat de cannabis niet via de bowl en downpipe in het water beland. De screens of gaasjes houden de cannabis tegen en laten de rook door.

Afhankelijk of je wiet of hasj met een bong wilt roken gebruik je screens met kleinere of grotere gaatjes. Bij het roken van hasj door een pijpje of waterpijp heb je screens nodig die niet te fijnmazig zijn. De reden is dat hasj de gaasjes sneller kan laten verstoppen dan bij wiet het geval is. Voor het roken van wiet in een waterpijp zijn fijnmazige gaasjes beter omdat deze de kleine deeltjes van verkruimelde wiet betere tegen houden. Het is tenslotte zonde wanneer de kleine THC kristallen in het water belanden voordat ze in rook zijn opgegaan.